Aitec bv

Een kort overzicht van onze 40 jaar ervaring

Aitec is a sinds de 70-er jaren actief in het ontwerpen en aanleggen van cv-systemen gestookt met biomassa. De eerste aanzet was de olie-crisis, waardoor door de hoge energieprijzen gezocht werd naar alternatieven. En is ontstaan als een dochter van een installatiebedrijf dat al actief is sinds 1917.

In de 70 er jaren bestonden de cv-ketels voornamelijk alleen uit houtblokken gestookte ketels. Een aantal kleine ketels werd geimporteerd vanuit Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. De grotere ketels van bijvoorbeeld 300 kW werden door ons zelf gebouwd voor bijvoorbeeld het verwarmen van kippenstallen. Een aantal van deze ketels wordt vandaag nog steeds gebruikt.

In de jaren 80 werden de ketels geavanceerder, en ontstonden er automatisch gestookte systemen op bijvoorbeld houthaksel. Deze kwamen voornamelijk uit Oostenrijk en Zweden.

In de jaren 90 werd de energie weer zo goedkoop dat houtgestookte cv-ketels aleen gebrukt werden door bedrijven en particulieren die zelf veel resthout hadden of geen gas-aansluiting.

Na 2000 ontstond een andere trend, de energie werd wel snel duurder, maar ook het milieu aspect, (CO2 neutraal verwarmen) werd een belangrijker thema.

De huidige systemen welke wij vertegenwoordigen uit Oostenrijk, Finland, Tsjechie en Letland voldoen aan de laatste Europese normen, en kunnen goed worden toegepast voor bedrijven en particulieren.

Onze filisofie is dat een systeem geheel goed moet werken, wij zullen u dan ook adviseren over de ketel, cv-systeem, schoorsteen, onderhoud en zeker over het logistieke gedeelte van brandstofopslag en levering. Dit kan in samenwerking met uw huisinstallateur, of naar wens geheel door ons worden uitgevoerd.

Met onze 40 jaar ervaring, kunnen we u goed voorzien van informatie over wat wel, maar ook over wat niet werkt.

subsidie

besparing klein

BEZOEK ONZE
SHOWROOM MET EEN UITGEBREID
ASSORTIMENT
BIOMASSA KETELS
 
Subsidie

Besparingsberekening

Showroom Projecten
U bevindt zich hier: Start Ervaring

AITEC BV

Achterbergsestraatweg 128
3911 CX RHENEN
TEL: +31 317 621784
FAX: +31 317 621845
EMAIL: INFO@AITEC.NL