Olifantengras
Miscanthus
Graan
restmateriaal / brandstof

Veto universele biomassa CV-ketel 30 kW tot 1000 kW

DE finse VETO KETEL wordt al 50 jaar gebruikt rond de poolcirkel.

De ketel is een zeer robuuste en bedrijfszekere ketel die al jarenlang getest is in de koude Scandinavische winters rond de poolcirkel. De basis-uitvoering is al een uitstekende automatische ketel, die optioneel nog verder is uit te breiden tot een volautomatisch verwarmingssysteem, waar u weken geen omkijken naar heeft.

Een groot voordeel van de Veto is dat ketel is geschikt om veel verschillende biomassa producten te verbranden. Zoals, houthaksel, houtpellets, miscantus (olifantsgras), stro-briketten, hooi-briketten, graan, koolzaadstro, enz. U kunt zelf de voor u voordeligste of gemakkelijkste brandstof kiezen. Dit betekent dus minder afhankelijkheid.

 Voordelen Veto:    
 • Hoog rendement, lage uitstoot.
 • Veel brandsoorten mogelijk, minder afhankelijk.
 • 6 verschillende brandstofopslag typen, flexibel.
 • Grote waterinhoud ketel, geen CV-buffer noodzakelijk.
 • Binnenzijde Corten-staal, extra zuurbestendig staal.
 • Beweegbare zelfreinigende brander.
 • Lucht- (<150 kW) of Watergekoelde brander (>150 kW).
 • Vertikale opbouw ketel, hierdoor minder vervuiling.
 • Horizontale brander, as gaat vanzelf naar de asafvoer.
 • Brander kan aan 3-zijden van de ketel.
 • 3 verschillende regeling typen (Siemens).
 • Uitbreidbaar van basistoestel tot vol-automatisch.
 • Zeer bedrijfszeker, ontworpen voor strenge koude bij de poolcirkel
Veto-ketel 

 

Legenda:   De ketel heeft 4 verticale wijde trekken, dit heeft als voordeel dat de ketel amper vervuild. Stofdeeltjes kunnen namelijk niet in de rookgaskanalen gaan liggen, maar dwarrelen naar de as-opvang onder in de ketel. De as kan naar keuze handmatig of automatisch worden afgevoerd.

De lage rookgassnelheid in de ketel geeft een uitstoot van stof die tot wel 40%-60% onder de nederlandse norm ligt. Het cv-zijdige rendement is afhankelijk van de capaciteit 90% - 92%. Door deze optimale waarden krijgt u omdat de ketel in de hoogste klassen van de europese norm EN303-5 ligt extra stimulering voor millieu-investeringen. 

De ketel heeft een grote waterinhoud, en hoeft niet uitgevoerd te worden met een extra buffervat. De brander en regeltechniek zijn snel genoeg om schommelingen in warmtevraag op te vangen.

Door de verticale bouw van de ketel, is de ketel door het omhoogtrekken van een van de keerschotten onder in de ketel te verkleinen in capaciteit naar 33% of 66% van de maximale capaciteit, dit is erg praktisch als er een periode minder warmte behoefte is.

 1. Ketel
 2. Inspectie deur
 3. As afvoer
 4. Rookgas cycloon/filter
 5. Schoorsteen
 6. Cellenrad-sluis
 7. Beweegbare watergekoelde brander
 8. Veeruitdraaisysteem
 9. Brandstofopslag ruimte
 10. CV-aanvoer leiding
 11. CV-retour leiding

De binnenkant van de ketel is gemaakt van Corten-staal, een corrosiebestendiger staalsoort. Omdat in hout, en alles wat groeit van nature wat chloor zit dat extra corrosie kan veroorzaken is de ketel extra beschermd.

De branders zijn van duurzaam gietijzer, en zodanig opgebouwd dat zonder veel moeite delen vervangbaar zijn. De branders zijn optioneel uit te voeren met een beweegbaar rooster, vanaf 150kW is een beweegbaar trap- of stappenrooster standaard, en worden de branders watergekoeld, voor een optimale duurzame verbranding.

De regeling van de ketel is standaard met een plc-besturing. Dit kan naar behoefte worden uitgebreid met een aantal luxere regelingen met lambda-sonde en motor-sturingen.

 

subsidie

besparing klein

BEZOEK ONZE
SHOWROOM MET EEN UITGEBREID
ASSORTIMENT
BIOMASSA KETELS
 
Subsidie

Besparingsberekening

Showroom Projecten
U bevindt zich hier: Start Zakelijk Veto universele ketel 30-1000kW

AITEC BV

Achterbergsestraatweg 128
3911 CX RHENEN
TEL: +31 317 621784
FAX: +31 317 621845
EMAIL: INFO@AITEC.NL